Igazából tegnap ünnepeltünk, mert István reggel elutazott Szolnokra, de azért így is meghitt volt az elő-Szenteste, nagy vigyorgásokkal az ajándékok átadása közben, idén, úgy tűnik, jó ötleteket kapott a Télapó.
Szerencsétlenségemre az elmúlt négy hónap összes fáradtsága és kihagyott náthája meg megfázása egy igazán ütőképes baciluskommandó révén levett a lábamról, úgyhogy míg a többiek amarettós koktélt szürcsölgetnek, én a neocitranomat, a filmek alatt pedig csak hortyogok a kanapén (még a kutyát is kiszorítva, ami nem éppen bocsánatos bűn...)
Anya maradék szarvashúsból csinált fasírtot. Nyamm. Este sült szarvasgerinc lesz.
Az amarettós koktél (Amaretto Sour) receptje: 4cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2cl cukorszirup (1kg cukor+ 1l víz), 2-3 csepp Angostura Bitters (egyfajta keserű likőr), sok jég, rázva.
Utolsó nyalánkságként ajánlom mindenkinek szeretettel a Kafka levese című könyvet, 14 recept, egyúttal amolyan angol Így írtok ti, remek, mondom remek!!!
Boldog karácsonyt mindenkinek!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.