Most ugyan lefekszem aludni, de még ma javítok (amit tiszta fejjel kellene), aztán nyomtatás, kötés, két óra zötyögés, leadás. Wow.
Addig is itt egy újabb remek a "Hogyan legyünk szupernők" kategóriából, ezúttal olaszos mártással, női magazinból. Amiért pénzt adtam. Szóval én sem vagyok bűntelen...
"a mama egész nap sürög-forog a konyhájában. Aprít, szeletel, szinte halljuk, ahogy ropog a kése alatt a friss zöldség. Mindenki izgatottan várja a készülő ebédet, miközben a mama elővesz egy üveg ... mártást, hogy azzal koronázza meg híres spagettijét."
Na álljunk meg.
Melyik az a nő, aki egész nap a konyhában főzi a spagettit, hogy aztán egyszerű hámozott paradicsom helyett kész mártást öntsön a tetejébe? Ki lenne hajlandó ilyen barbárságra? (Még ha az itt néven nem nevezett szósz nem is kifejezetten rossz a kategóriában...)
Nem mellesleg, a bolognaiba kell: vöröshagyma, fokhagyma, zeller, sárgarépa és paradicsom. A hadseregnek főz talán a mama, hogy ezekből ipari mértékben, egész napos munkával kell aprított halmokat gyártania? Ilyenkor tényleg segít a tévéshop is...
Aki meg nem tudja, az úgyis csak kifőzi a tésztát, és ráönti, mit sem törődve az előírásokkal, hogy hiszen itt egy délelőttöt kellene a bolognaira áldozni, és csak utána jöhet, aminek jönnie kell.
+ 1: de melyik az a lusta háziasszony - jellemzően fiatal, létminimum felett élő, mert azért annyira nem olcsó, lehetőleg művelt, legalábbis tudatos vásárlásban, így a hozzávalókat böngészve nem valamelyik klasszikus magyar nevet viselő klón mellett dönt, amelyik rögtön nagymama akar lenni?

A bejegyzés trackback címe:

https://regiidokreemlekszele.blog.hu/api/trackback/id/tr813055631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása