2011.07.10. 18:31
2009. február 18, szerda
Ha valamiért nem jönnék haza időben, a könyvtárban ragadtam. Semmi értelme kiköltözni. Vannak kényelmes padok, aludni. Tágas vécék, amikben ellakhatnék. Kedvesek a könyvtárosok, még ha nem is egészen érted, miért is kell mindent máshogy és máshová írni a kölcsönzőlapon.
És, végezetül, ha igaz az, ami ma történt, ott lehet a legolcsóbban jóllakni Krakkó belvárosában. Remek zurek, kolbásszal-krumplival, aztán sziléziai, khmm, mondjuk, galuska (úgy néz ki, mint azok a kis kerek egyenként csomagolt epres cukrok meg karamellák, na, inkább mellékeltem), pörkölt (tényleg, majdnem!), tormás céklapürével (otthon ilyet csak flancos pesti pöffeszkedőben kapsz) és kompót. És 8zl. (508 Ft, mai árfolyamon.) Talán mégsem kell megennem a kalapom... Mindenesetre teljesítményösztönzőnek kiváló volt.
Bár ott van még a sarki bar mleczny, ami kétségbeejtően egyértelműen a tisztesen szegényekért létezik - az egyetlen húsétel az étlapon a ragu, ami bármihez kérhető. De a pierogi ruskie kiváló: nincs elborsozva (leggyakoribb típushiba), elég zsíron pirított hagyma van rajta (ehh, ezt nem érthetik meg a fitnessguruk sem...; a hagyma mértékegysége pierogin Lengyelországban egyébként a nagyon kevés és a semmi között váltakozik, bármit ír az étlap), és bár úszik a vízben, mégsem lessz tőle gusztustalan vagy íztelen. Na jó, valamit biztos tudnak a polyákok.
PS. egy utolsó hír: tényleg kell hogy tudjanak valamit, mert megéri nekik csini műbőrkötésben kiadni a nagy filozófusokat, kötetenként 1400 forintért, olyan mellékletecskeként, amilyen otthon az összerakható csontváz vagy a gyűjthető dinók. Az eheti sláger A tiszta ész kritikája. Már a sokadik kötet a sorozatban. Szegény Kant, ha tudná, hogy a női mellékletek között van főműve az empikben...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.