Johanna nem lyány többé. Ajjajj.
Mindenesetre remek esküvő, remek lagzi, kedves násznép, és mi nagyon, nagyon jól éreztük magunkat. Ő meg csodaszép volt. Pont.


Később.
Az államvizsga pedagógiai része miatt épp a 2009-es filozófia érettségit tanulmányozom, és rábukkantam az "emberismeret és etika" tárgy emelt szintű feladatlapjára, melyet 1, azaz: EGY, ember tett le (?!) ebben az évben. A végigolvasását követően teljesen megbizonyosodtam afelől, hogy ennek az érettségi tárgynak semmi értelme - kódolható liberalizmust követel a diákoktól, ami önmagában nem erény, ugyanakkor nehezen állapíthatóak meg a kritériumok, ami viszont egyértelmű hátrány.
De ott van, teszem azt, a helyes érvelést tesztelni kívánó szakasz, melyben 3-3 érvet kell felsoroltatni a nők karrierépítése ellen és mellett. Khmm... És mi van, már bocsánat, ha én semmiféle ellenérvet nem látok, egyrészt, mert szerintem a "karrierépítés" értelme meglehetősen tág, és nem ötvenes lombikrahajtó topmnedzserek sajátja, akik férfiakat tipornak sárba tűsark(antyúj)ukkal, másrészt mert képes vagyok felmérni az egykeresős családok helyzetét, vagy mert abban az illuzióban ringatom magam, hogy meg lehet osztani a feladatokat, vagy egyszerűen azt mondom, hogy ha zászlónkon öles betűkkel díszelegnek olyan mottók, mint az "élethosszig tartó tanulás" és szinte senki nem dolgozhatja végig egy helyen az életét, akkor hogyan lehet a karrierépítést egyáltalán elkerülni az Unióban? Magyarul ha a józan észre hagyatkozva nem, csak a liberális (mellett) vagy konzervatív (ellen) ideológiát felböfögve tudunk érvelni, az szerintem nem a legkiegyensúlyozottabb, és a legkevésbé sem az érett, önálló gondolkodás bizonyítéka... (Bár természetesen nagyon remélem, hogy ennek az egy vizsgázónak nagyon is sikerült a kérdést megválaszolnia és nem osztja aggodalamaimat...)

A bejegyzés trackback címe:

https://regiidokreemlekszele.blog.hu/api/trackback/id/tr813055683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása